.happy

Sagan om en pojke...

tisdag, september 19, 2006

Kvisttomaterna

Om fyra år kommer ni får få se på ett nytt parti: Kvisttomaterna. Den största anledningen till att det kommer gå sjukt bra för vårt nya parti är det att det låter lite som Kristdemokraterna om man säger det snabbt eller att vår förkortning blir KT [kout]. Men en minst lika stor anledning är pressens glädje i att hitta på rubriker:

* Kvisttomaterna - ett puréfärskt parti
* Kvisttomaterna - emot genmanipulering och bifftomater?
* Tomatsoppa i Kvisttomaterna

Och sen så kan vi sköna fester, coctailtomatfester. Och för att inte tala om vårt falang för de äldre soltorkade tomaterna.

Om vi nu till första valet inte lyckas med att få egen majoritet kan vi bli krossade tomater.

I miljöfrågor har vi våra stekta gröna tomater - låt oss nu ta kål på MP förevigt.

Jag tänker sätta D på att göra vår logotyp som gärna får vara endast en kvist med två tomater längst ner, för att visa var vi står i abortfrågor. D gjorde ett så fint kollage med Sverker.

2 Comments:

At 00:49, Anonymous Anonym said...

Man kan ju vidare tänka sig pensionärsförbundet "passerade tomaterna" och ungdomsförbundet "körsbärstomaterna", som vi under stor munterhet föreslog igår kväll. Det känns som det enda problemet med partiet är vad det ska stå för rent konkret.. mer än budskap i stil med "ketchup är inhumant". Skulle förresten partiets främlingsfientliga falang vara emot ratatouille? Och kan man tänka sig en rödgrön röra om vi bildar allians med Grönsparrisarna eller Salladshuvudena? Många svåra frågor vi hobbypolitiker (eller kanske festpolitiker..) har att brottas med!

Jag har för övrigt nyss gått upp efter att ha jobbat från igår natt till i eftermiddag och sedan sovit sen dess.. bådar inte gott för dygnsrytmen detta.

 
At 15:03, Blogger Katrin said...

Utan ett ordentligt valprogram blir det svårt, det gäller ju att kunna sitt manus, annars kanske man gör bort sig och blir röd som en tomat... Nejvisstja, det gör ju inget!

Hur som helst alla coctailtomater - det var kul att fira de blåas seger trots att vi egentligen väl skapade ett eget rött parti senare under kvällen...

 

Skicka en kommentar

<< Home